Jednako dobra kao i izvorna varijanta.
Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 300 g maka
– 500 ml jogurt
– 1 časa ulja
– 1 časa šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 3 jaja
– 1 kesica praška za pecivo
– 1/2 dl mleka
– 1/2 dl ulja
Sirup:
– čaša od 1,5 dl vode
– čaša od 1,5 šećera
– 1 limun
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, zatim dodati jogurt, jednu čašu ulja, prašak za pecivo i mak, pa sve izmešati,
Slagati red kora (po tri) red smese, pa završite sa korama.
Pre stavljanja u rernu iseći na kocke i preliti sa 1/2 dl mleka i 1/2 dc ulja.
Peci na 180 stepeni oko pola sata.
Čašu od 1,5 dl šećera i čašu od 1,5 dl vode prokuvati i ostaviti na laganoj temperaturi da se malo ukuva dok se baklava ispeče.
Baklavu, dok je još vruća, preliti sirupom u koji ste iscedili jedan limun, a zatim vratiti na kratko u rernu da se zapeče.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!