
Poslastica sa bananama i nadevom od oraha, šumskog voća ili čokolade, po želji.
Sastojci:
Testo:
- 75 g kokosovog ulja
- 170 g meda
- 2 jaja
- 3 zrele banane
- 55 ml mleka
- 1 kašičica sode bikerbone
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 220 g brašna
Nadev:
- 1 kašika oraha
- 1 kašika smrznutog šumskog voća
- 1 kašika tamne čokolade u komadićima
Priprema:
Zagrejati rernu na 170 stepeni i poslagati papirne korpice u pleh za mafine.
Izmiksati otopljeni kokosov maslac i med, a zatim i dva jaja.
Izgnječiti banane, pa i njih umiksati u smesu zajedno sa mlekom.
Zatim dodati sodu bikarbonu, so, cimet i ekstrakt of vanile.
Na kraju umešati brašno.
Kašikom puniti korpice za mafine, pa u svaki mafin umešati kašiku nadeva (komadića oraha, šumskog voća ili tamne čokolade).
Peći 15 do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare