
Poslastica sa bananama i nadevom od oraha, šumskog voća ili čokolade, po želji.
Sastojci:
Testo:
– 75 g kokosovog ulja
– 170 g meda
– 2 jaja
– 3 zrele banane
– 55 ml mleka
– 1 kašičica sode bikerbone
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 1/2 kašičice soli
– 1 kašičica mlevenog cimeta
– 220 g brašna
Nadev:
– 1 kašika oraha
– 1 kašika smrznutog šumskog voća
– 1 kašika tamne čokolade u komadićima
Priprema:
Zagrejati rernu na 170 stepeni i poslagati papirne korpice u pleh za mafine.
Izmiksati otopljeni kokosov maslac i med, a zatim i dva jaja.
Izgnječiti banane, pa i njih umiksati u smesu zajedno sa mlekom.
Zatim dodati sodu bikarbonu, so, cimet i ekstrakt of vanile.
Na kraju umešati brašno.
Kašikom puniti korpice za mafine, pa u svaki mafin umešati kašiku nadeva (komadića oraha, šumskog voća ili tamne čokolade).
Peći 15 do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Komentari (1)
Vidi sve komentare