Beli medaljoni

Cooking 03. jul 202214:35 1 komentar
Shutterstock/Quality Master

Pogledajte ovaj odličan recept za sočno i softano pileće ili ćureće meso.

Sastojci:

– oko 400 gr pilećeg ili ćurećeg belog mesa

– jedno veće jaje

– dve pune kašike kisele pavlake

– vegeta

– brašno ili prezla ili projino brašno (svejedno koje)

– ulje

-začini po želji

Priprema:

Meso isecite na manje šniclice, ne puno tanke, ali ni puno debele. Svaki šniclu istucite tučkom za meso.

Umutite jaje sa pavlakom. Ukoliko su vam jaja sitna stavite dva.

Pospite vegetom i dodajte još neki začin ukoliko volite.

U dobijenu masu ubacite isečeno meso, tako da nijedna strana parčeta mesa ne viri. Meso ostavite u frižideru da tako stoji najmanje dva sata, a može i duže. Najbolje da pripremite meso uveče, a da sutradan pečete.

Pripremljeno meso vadite i valjajte u prezlu ili brašno ili projino brašno.

Pržite na ulju u zagrejanom tiganju, sa obe strane, dok ne porumeni.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare