Boranija po receptu naših baka

Cooking 21. sep 202306:28 3 komentara
Shutterstock/Gulcin Ragiboglu

Boranija je mnogima omraženo jelo, ali ako se fino spremi može da bude pravo uživanje.

Sastojci:

– 400 g boranije

– 1 glavica crnog luka

– 2 čene belog luka

– 2 šargarepe

– 1 paškanat, i ne mora

– 3 krompira

– 200 ml soka od paradajza

– ulje

– suvi začin, suva slatka paprika, biber, svež peršun, malo masti

Priprema:

Na kašiki masti ili ulja prodinstajte seckan crni luk i rendanu šargarepu i paškanat (i ne mora). Dodajte suve začine pa seckan krompir i boraniju i paradajz sok i promešajte.

Dodajte vodu i kuvajte oko 30 minuta.

Zatim dodajte seckani beli luk i peršun.

Ako želite gušću verziju ispasirajte krompir i ostavite boraniju da ključa još 10 minuta, pa je skinite sa šporeta i poslužite.

Po želji dodajte kašiku kisele pavlake.

Prijatno!