
Poslastica u kojoj će uživati sve generacije.
Sastojci:
Čokoladna smesa:
– 100 g maslaca
– 400 g čokolade
– 4 jaja
– 140 g šećera
– 150 g brašna
I još…
– 150 g krupno seckanih oraha
– 200 g suvog groža
– rum
– 1 kašičica cimeta
Priprema:
Suvo grožđe natopiti rumom i ostaviti dva sata da tako stoji.
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Cela jaja i šećer penasto umutiti. Dodati brašno, pa sve izmešati.
U međuvremenu, na umerenoj temperaturi, otopiti maslac i čokoladu, pa ih dodati u smesu od jaja, brašna i šećera.
Sve dobro promešati.
U čokoladnu smesu umešati oceđeno suvo grožđe, seckane orahe i cimet.
Smesu sipati u kalup (dimenzija 24X24) i peći 25 do 30 minuta.
Pazite da se pečenjem ne presuše.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare