Brz i jeftin ručak: Bataci u domaćem BBQ sosu

Cooking 27. mar 202313:00 2 komentara
pileći bataci bbq sos
Shutterstock/nelea33

Jeftin i jednostavan način da pripremite piletinu u domaćem BBQ sosu. Korišćenje jeftinijih komada mesa, poput pilećih bataka, pomaže kućnom budžetu, a svi ostaci se mogu jesti topli ili hladni i sledećeg dana, piše BBC.

Sastojci:

  • 800 grama krupnijeg krompira
  • dve kašike biljnog ulja
  • 1 kg pilećih bataka
  • so i biber

Za BBQ sos:

  • 100g kečapa
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike meda

Za prilog:

  • 500g kupus salate
  • 100g barenog kukuruza šećerca

Priprema:

  • Zagrete rernu na 220C (ili 200C ukoliko imate rernu sa ventilatorom)
  • Neoguljeni krompir narežite na kriške, i u činiji ga pomešajte sa uljem, malo soli i dosta bibera. Poređajte krompir u pleh tako da kora bude nadole, jer tako neće biti potrebno da ih okrećete tokom pečenja. Pecite ih 30 do 35 minuta.
  • U drugi pleh postavite papir za pečenje i poređajte batake. Začinite ih solju i biberom i stavite ih u rernu nekoliko nivo iznad pleha sa krompirom kako bi vreli vazduh mogao da cirkuliše. Pecite 20 minuta.
  • U manjoj činiji pomešajte sastojke za BBQ sos.
  • Nakon 20 minuta izvadite batake iz rerne i dobro ih premažite BBQ sosom. Vratite pleh u rernu i pecite još 10 – 15 minuta.
  • Piletinu poslužite sa barenim kukuruzom šećercem i kupus salatom, piše BBC.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare