Jeftin i jednostavan način da pripremite piletinu u domaćem BBQ sosu. Korišćenje jeftinijih komada mesa, poput pilećih bataka, pomaže kućnom budžetu, a svi ostaci se mogu jesti topli ili hladni i sledećeg dana, piše BBC.
Sastojci:
- 800 grama krupnijeg krompira
- dve kašike biljnog ulja
- 1 kg pilećih bataka
- so i biber
Za BBQ sos:
- 100g kečapa
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike meda
Za prilog:
- 500g kupus salate
- 100g barenog kukuruza šećerca
Priprema:
- Zagrete rernu na 220C (ili 200C ukoliko imate rernu sa ventilatorom)
- Neoguljeni krompir narežite na kriške, i u činiji ga pomešajte sa uljem, malo soli i dosta bibera. Poređajte krompir u pleh tako da kora bude nadole, jer tako neće biti potrebno da ih okrećete tokom pečenja. Pecite ih 30 do 35 minuta.
- U drugi pleh postavite papir za pečenje i poređajte batake. Začinite ih solju i biberom i stavite ih u rernu nekoliko nivo iznad pleha sa krompirom kako bi vreli vazduh mogao da cirkuliše. Pecite 20 minuta.
- U manjoj činiji pomešajte sastojke za BBQ sos.
- Nakon 20 minuta izvadite batake iz rerne i dobro ih premažite BBQ sosom. Vratite pleh u rernu i pecite još 10 – 15 minuta.
- Piletinu poslužite sa barenim kukuruzom šećercem i kupus salatom, piše BBC.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare