

Odlične za doručak.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 suvog kvasca
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 belance
- 120 g kisele pavlake
- 50 ml ulja
- 100 ml mlake vode
Za punjenje je potrebno:
- 200 g feta sira
- 1 jaje plus 1 belance
- 2 kašike kisele pavlake
Za premazivanje:
1 žumance, malo mleka, susam
Priprema:
Brašno pomešati sa suvim sastojcima i kašikom dobro izmešati, dodati sve ostalo i fino umesiti da se lepo sjedini.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Za punjenje sve fino sjediniti, sir najbolje izdrobiti.
Podeliti testo na dva jednaka dela. Razviti u veći krug i seći na osam trouglova. Na svaki širi deo staviti po jednu malu kašiku punjenja i zavijati kao kiflice.
To isto uraditi sa drugim delom testa. Premazivati ih mešavinom žumanceta i mleka, posuti susamom preko i staviti u hladnu rernu.
Uključiti na 200 stepeni i peći kiflice dok ne dobiju finu zlatno/braon boju.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas