Oglas

Čokoladna ovsena kaša

author
Coolinarika
13. feb. 2021. 08:45
>
02:36
Čokoladna ovsena kaša
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Spremite unapred smešu za kašu kako biste imali brz i zdrav doručak.

Oglas

Sastojci:

- 200 g lečnika ili badema

- 200 g urmi

- 400 g ovsenih pahuljica

- 2 kašičice ekstrata vanile

- 3 kašike kakaa

- rendana kora od pomorandže

- mleko

- 80 g voća po želji

- 1 kašika gustog jogurta

Priprema:

U suvom tiganju propržiti lešnike/bademe, konstantno mešajući da ne izgore.

Staviti lešnike/bademe u blender.

Dodati urme, ekstrat vanile, kakao i pola količine ovsenih pahuljica. Narendajte pomorandžu i dodajte u blender, pa miksajte da se dobro samelje.

Dodati ostatak zobenih pahuljica i miksajte da se sve dobro promeša, pa prebacite smesu u staklenu teglu.

Ako želite da spremite doručak za jednu osobu potrebno je 200 ml mleka (kokosovo, bademovo ili kravlje, po izboru) i 65 g od smeše, kuvajte na umerenoj temperaturi oko tri minuta uz mešanje.

Ako je smeša pregusta dodajte malo vode.

Poslužite svaku porciju sa kašikom gustog jogurta i voćem po želji. Možete posuti i cimetom ili seckanim orašastim plodovima, ukoliko želite.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama