Čokoladni desert sa rumom

Shutterstock

Desert u čaši u kom ćete uživati.

Sastojci:

– 80 g integralnih keksa

– 50 g čokolade

– 2 kašike ruma

– 1 kašika slatke pavlake

– 1 puding od čokolada

– 3 kašike šećera

– 500 ml mleka

I još…

– 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Integralni keks izlomiti i rasporedite u čaše za posluživanje.

Čokoladu rastopite na pari i umiješajte rum i slatku pavlaku. Pripremljenu čokoladu prelijte preko keksa.

Prašak za puding pomešajte sa šećerom i šest kašika mleka. Preostalo mleko stavite da proključa, pa dodajte pripremljeni puding uz mešanje.

Kuvajte minut do dva i prelijte preko keksa i čokolade u čaši, pa ohladite u frižideru.

Slatku pavlaku umutite i rasporedite po ohlađenom desertu, a zatim poslužite.

Desert dekorisati orašastim plodovima ili rendanom čokoladom.

Prijatno!

Komentari (0)

Vidi sve komentare