
Čokoladni kolač bez brašna i šećera.
Sastojci:
– 2 veće banane
– 1 kašika meda
– 1 kašika kiselog mleka
– 1 kašika kakaa
– 100 g kokosovog brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 2 jaja
– 1 kesica vanil šećera, po želji
Glazura:
– 200 g čokolade za kuvanje
– malo mleka
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa im dodati prethodno umućena žumanca sa ostalim sastojcima. Sjediniti ručno, nikako mikserom.
Ovih se mera ne morate držati, slobodno možete dodati sve duplo osim praška za pecivo, dovoljan je jedan.
Smesa ne treba da bude gusta već retka.
Izliti smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Čačkalicom proveriti da li je pečeno.
Istopiti čokoladu sa malo meka, pa preliti preko pečenog kolača.
Prijatno!
Komentari (4)
Vidi sve komentare