Kremasta poslastica za ljubitelje ruma.
Sastojci:
(za četiri osobe)
– 240 g crne čokolade
– 60 g maslaca
– 3 kašike jake crne kafe
– 4 kašike ruma
– 4 veća jaja – odvojiti žumanca od belanaca
– 8 kaššika šečera
– 240 ml slatke pavlake
– prstohvat soli
Priprema:
Čokoladu rastopite na pari sa maslacem i kafom. U otopljenu čokoladu umešajte rum i ostavite sa strane par minuta da se prohladi.
Na pari umutite žumance sa četiri kašike šečera, tek toliko da ih termički obradite. Umešajte ih u pripremljenu rastopljenu čokoladu.
Belanca sa prstohvatom soli izmiksajte u čvrst sneg, pa postepeno dodajte četiri kašike šečera. Dobijeni sneg lagano umešajte špatulom u prethodnu smesu.
Slatku pavlaku umutite i umešajte u smesu. Sve lagano sjdinite, rasporedite u pripremljene posude i stavite na hlađenje.
Mus poslužite ukrašen šlagom, narendanom čokoladom, ili dodajte voće po želji.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!