Čokoladni mus sa rumom

Cooking 26. feb 202219:22 0 komentara
Foto: Shutterstock

Kremasta poslastica za ljubitelje ruma.

Sastojci:

(za četiri osobe)

– 240 g crne čokolade

– 60 g maslaca

– 3 kašike jake crne kafe

– 4 kašike ruma

– 4 veća jaja – odvojiti žumanca od belanaca

– 8 kaššika šečera

– 240 ml slatke pavlake

– prstohvat soli

Priprema:

Čokoladu rastopite na pari sa maslacem i kafom. U otopljenu čokoladu umešajte rum i ostavite sa strane par minuta da se prohladi.

Na pari umutite žumance sa četiri kašike šečera, tek toliko da ih termički obradite. Umešajte ih u pripremljenu rastopljenu čokoladu.

Belanca sa prstohvatom soli izmiksajte u čvrst sneg, pa postepeno dodajte četiri kašike šečera. Dobijeni sneg lagano umešajte špatulom u prethodnu smesu.

Slatku pavlaku umutite i umešajte u smesu. Sve lagano sjdinite, rasporedite u pripremljene posude i stavite na hlađenje.

Mus poslužite ukrašen šlagom, narendanom čokoladom, ili dodajte voće po želji.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!