Oglas

Čokoladni sufle

author
Coolinarika
08. apr. 2021. 18:06
Čokoladni sufle
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Neodoljiva čokoladna poslastica.

Oglas

Sastojci:

- 150 g crne čokolade

- 150 g maslaca

- 100 g šećera

- 40 g mekog brašna

- 3 veća jaja

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu i maslac. Mešajte dok se ne rastopi. Vodite računa da čokolada ne zagori.

Ukoliko je ova smesa prevruća ostavite da se malo ohladi ali uz stalno mešanje.

U smesu sa rastopljenim maslacem i čokoladom dodajte šećer i brašno i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Dodajte jedno po jedno jaje i mešajte da se masa potpuno izjednači.

Zagrejte rernu na 200 stepeni (sa ventilatorom), pa sipajte smesu u četiri dobro podmazana kalupa. Kalupe stavite na pleh, a zatim u rernu, pa pecite 10 minuta.

Za podmazivanje kalupa koristite maslac, a onda pospite brašno, višak brašna istresite.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama