
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
Sastojci:
– 130 g čokolade za kuvanje
– 1 jaje
– 2 belanceta
– 2 kašike jake i zaslađene turske kafe
– 15 g omekšalog maslaca
– malo cimeta
– par zrna soli
Priprema:
Čokoladu sitno iseckati, staviti u šerpu, preliti je kafom i rastopiti na pari uz stalno mešanje.
Skloniti čokoladu sa pare i u nju postepeno umešati maslac iseckan na komadiće. Ostaviti da stoji oko jedan minut.
Odvojiti žumance od belanceta, pa žumance umešati u smesu od čokolade.
Sva belanca umutiti u veoma čvrst sneg sa malo soli.
Oko četvrtinu snega umešati odmah u istopljenu čokoladu da malo omekša. Zatim, malo po malo, , umešati i ostali sneg od belanaca.
Dobijeni mus rasporediti u 4 činijice i staviti u frižider na minimum tri sata.
Pre serviranja posuti cimetom ili ukrasiti šlagom.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare