Ćufte sa kus-kusom

author
Coolinarika
03. dec. 2021. 14:07
Hero section image
ćufte, sos
Shutterstock | Shutterstock

Ćufte na malo drugačiji način.

Sastojci:

Ćufte:

- 400 g mlevnog mesa

- 1 crni luk

- 1 jaje

- 50 g kus-kusa

- 1 beli luk

- peršun, mlevena paprika, biber, suvi biljni začin

- 2 kašike prezli

Za kuvanje:

- 1 veći crni luk

- 2 paprike

- 1 tikvica

- 1 šargarepa

- ulje

- 1,2 l vrele vode

Priprema:

Sve sastojke za ćufte sjediniti, začiniti po ukusu i dobro izmešati.

Ostaviti da miruje dok ne pripremite sve ostale sastojke.

Luk seći na sitnije, kao i šargarepu. Paradajz oljuštiti i seci na kocke ili samleti, ako želite.

Praviti ćufte veličine po želji, pa ih pržiti par minuta dok ne promene boju i budu braonkaste.

Zatim ih izvadiiti i staviti na tanjir.

U istom tiganju pržiti luk, šargarepu i paradajz, pa dodati isečenu tikvicu i dobro izmešati.

Nakon par minuta dodati ćufte, naliti vodu tako da ogrezne.

Začiniti i kuvati 30 minuta.

Dok se ćufte kuvaju dodavati po potrebi još vode i začiniti po želji.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama