

Ćufte na malo drugačiji način.
Sastojci:
Ćufte:
- 400 g mlevnog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 50 g kus-kusa
- 1 beli luk
- peršun, mlevena paprika, biber, suvi biljni začin
- 2 kašike prezli
Za kuvanje:
- 1 veći crni luk
- 2 paprike
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- ulje
- 1,2 l vrele vode
Priprema:
Sve sastojke za ćufte sjediniti, začiniti po ukusu i dobro izmešati.
Ostaviti da miruje dok ne pripremite sve ostale sastojke.
Luk seći na sitnije, kao i šargarepu. Paradajz oljuštiti i seci na kocke ili samleti, ako želite.
Praviti ćufte veličine po želji, pa ih pržiti par minuta dok ne promene boju i budu braonkaste.
Zatim ih izvadiiti i staviti na tanjir.
U istom tiganju pržiti luk, šargarepu i paradajz, pa dodati isečenu tikvicu i dobro izmešati.
Nakon par minuta dodati ćufte, naliti vodu tako da ogrezne.
Začiniti i kuvati 30 minuta.
Dok se ćufte kuvaju dodavati po potrebi još vode i začiniti po želji.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas