
Mekano i veoma ukusno pecivo, idealno za doručak.
Sastojci:
– 1/2 kg brašna
– 1 suvog kvasca
– 2 kašičice šećera
– 2 kašičice soli
– 150 ml ulja
– 1 jaje i 1 belance
– 160 ml mleka
Premaz:
– 1 žumance
– 2 kašike mleka
Priprema:
Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima.
Mleko zagrejati, pa dodati brašno smesi kao i ulje, jaje, belance, pa fino umesiti dok se testo ne počne da odvaja od posude.
Ostaviti da miruje 30 minuta.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Testo staviti na malo ulja i podeliti na 16 jednakih delova i razvijati, pa zavijati u kiflice i stavljati ih na pleh.
Pustiti da miruju 20 minuta.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Svaku kiflicu premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći 20 do 25 minuta do željene zlatne/braon boje.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare