Domaći keksići

author
Coolinarika
17. sep. 2021. 20:05
Hero section image
Keksići, maslac
Shutterstock | Shutterstock

Hrskavi keksići sa maslacem.

Sastojci:

- 1 kg oštrog brašna

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 500 g maslaca

- 350 g šećera

- 3 jaja

- 2 kašike kisele pavlake

- 1 vanilin šećer

Priprema:

U brašnu pomešanom sa praškom za pecivo razmrvite maslac, dodajte šećer, jaja, pavlaku i vanilin šećer.

Umesite testo, razdelite ga na šest delova, pokrijte i ostavite neka stoji preko noći.

Drugi dan premesite testo, stavlite u mašinu za keks ili proizvoljno pravite različite oblike.

Pecite na temperaturi od 200 stepeni oko 15 minuta, ili dok ne dobiju lepu žućkastu boju.

Možete i da ih ukrasite otopljenom čokoladom, po izboru.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama