
Domaći sladoled je uvek bolja opcija i za decu i za odrasle.
Sastojci:
– 1 čaša kisele pavlake
– čaša od 1,5 dl šećera, može i manje
– 1 šlag
– 2 dl mleka
– 1 kesica vanil šećera
– voće i količina po izboru – breskve, banana, maline, kupine, borovnice
Priprema:
Kiselu pavlaku staviti u posudu, dodati šećer. Dobro se izmeša da se šećer otopi.
Zatim se u drugoj posudi čvrsto umuti šlag prema uputstvu sa kesice.
Sitno iseckati voće, pa štapnim mikserom jedan deo još malo usitnite, a onda pomešajte tako da dobijete i komadiće voća i usitnjeno voće u jednom.
Voće dodati u smesu kisele pavlake i šećera i sve se još malo izmeša. Može štapnim mikserom a može i ručno.
Konačno, u smesu voća, kisele pavlake i šećera se doda čvrsto umućen šlag i još jednom se sve lepo izmeša.
Smesu sipatu u posudu i staviti u zamrzivač, najbolje preko noći.
Kada se sladoled stegne možete ga poslužiti.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare