Domaći voćni sladoled

Cooking 19. jul 202219:47 1 komentar
Shutterstock

Domaći sladoled je uvek bolja opcija i za decu i za odrasle.

Sastojci:

– 1 čaša kisele pavlake

– čaša od 1,5 dl šećera, može i manje

– 1 šlag

– 2 dl mleka

– 1 kesica vanil šećera

– voće i količina po izboru – breskve, banana, maline, kupine, borovnice

Priprema:

Kiselu pavlaku staviti u posudu, dodati šećer. Dobro se izmeša da se šećer otopi.

Zatim se u drugoj posudi čvrsto umuti šlag prema uputstvu sa kesice.

Sitno iseckati voće, pa štapnim mikserom jedan deo još malo usitnite, a onda pomešajte tako da dobijete i komadiće voća i usitnjeno voće u jednom.

Voće dodati u smesu kisele pavlake i šećera i sve se još malo izmeša. Može štapnim mikserom a može i ručno.

Konačno, u smesu voća, kisele pavlake i šećera se doda čvrsto umućen šlag i još jednom se sve lepo izmeša.

Smesu sipatu u posudu i staviti u zamrzivač, najbolje preko noći.

Kada se sladoled stegne možete ga poslužiti.

Prijatno!