

Mekan i veoma ukusan hleb od pirinčanog brašna sa dodatkom kima.
Sastojci:
- 2 sveža kvasca (80 g)
- 750 ml mlake vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kg pirinčanog brašna
- 1 kašičica soli
- 10 g kima, po želji
Priprema:
Kvasac izmrvite, prelijte mlakom vodom, dodajte šećer i ostavite na toplom mestu oko 15 minuta.
Umešajte polovinu brašna, promešajte, pokrijte i ostavite da narasta jedan sat.
Zatim umešajte preostalu količinu brašna, so, kim po želji i mesite testo dok ne postane lepljivo.
Testo prekrite stavite na toplo mesto i pustite da narasta još jedan sat.
Nakon toga, vlažnim rukama oblikujte po želji, stavite na nauljeni pleh i ostavite na toplom mestu da još malo narasta.
Pecite u rerni zagejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.
Pečeni hleb poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas