Hleb od pirinčanog brašna i kima

author
Coolinarika
19. okt. 2022. 07:52
Hero section image
Placeholder image

Mekan i veoma ukusan hleb od pirinčanog brašna sa dodatkom kima.

Sastojci:

- 2 sveža kvasca (80 g)

- 750 ml mlake vode

- 2 kašičice šećera

- 1 kg pirinčanog brašna

- 1 kašičica soli

- 10 g kima, po želji

Priprema:

Kvasac izmrvite, prelijte mlakom vodom, dodajte šećer i ostavite na toplom mestu oko 15 minuta.

Umešajte polovinu brašna, promešajte, pokrijte i ostavite da narasta jedan sat.

Zatim umešajte preostalu količinu brašna, so, kim po želji i mesite testo dok ne postane lepljivo.

Testo prekrite stavite na toplo mesto i pustite da narasta još jedan sat.

Nakon toga, vlažnim rukama oblikujte po želji, stavite na nauljeni pleh i ostavite na toplom mestu da još malo narasta.

Pecite u rerni zagejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.

Pečeni hleb poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama