Hleb od pirinčanog brašna

author
Coolinarika
10. jun. 2022. 07:15
>
00:50
Hero section image
Fresh,Bread,That,Looks,Soft,And,Perfect,Served,On,A
Shutterstock | Shutterstock

Hleb pogodan za osobe koje su alergične na gluten.

Sastojci:

(za 10 osoba)

- 2 svjža kvasca

- 750 ml mlake vode

- 2 kašičice šećera

- 1 kg pitinčanog brašna

- 1 kašičice soli

- 10 g kima

Priprema:

Kvasac izmrviti, preliti mlakom vodom, dodati šećer i ostaviti na toplom mestu oko 15 minuta.

Umešati polovinu brašna, promešati, pokriti i ostaviti da narasta na toplom mestu oko 60 minuta.

Zatim umešati preostalu količinu brašna, so, kim i mesite testo dok ne postane lepljivo. Testo pokriti, staviti na toplo mesto i pustite da se narasta još 60 minuta.

Nakon toga, vlažnim rukama oblikovati testo po želji, možete ga podeliti i na dva dela, pa staviti na nauljeni pleh i ostaviti na toplom da još malo naraste.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.

Pečeni hleb poprskati vodom i pokriti kuhinjskom krpom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama