

Hleb pogodan za osobe koje su alergične na gluten.
Sastojci:
(za 10 osoba)
- 2 svjža kvasca
- 750 ml mlake vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kg pitinčanog brašna
- 1 kašičice soli
- 10 g kima
Priprema:
Kvasac izmrviti, preliti mlakom vodom, dodati šećer i ostaviti na toplom mestu oko 15 minuta.
Umešati polovinu brašna, promešati, pokriti i ostaviti da narasta na toplom mestu oko 60 minuta.
Zatim umešati preostalu količinu brašna, so, kim i mesite testo dok ne postane lepljivo. Testo pokriti, staviti na toplo mesto i pustite da se narasta još 60 minuta.
Nakon toga, vlažnim rukama oblikovati testo po želji, možete ga podeliti i na dva dela, pa staviti na nauljeni pleh i ostaviti na toplom da još malo naraste.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.
Pečeni hleb poprskati vodom i pokriti kuhinjskom krpom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare