Hrskava i začinjena „Piletina 65“

Cooking 29. dec 202213:23 0 komentara
Cookingfrog.com

Spremite se za eksploziju ukusa sa svakim zalogajem ove marinirane piletine 65! Začini korišćeni u marinadi zaista se ulivaju u meso, odvodeći vaše nepce na putovanje u kulinarski raj sa svakim zalogajem.

Postoji nekoliko teorija o tome kako je piletina 65 dobila ime. Neki kažu da je u prošlosti piletina bila marinirana 65 dana da bi postigla savršen ukus. Drugi veruju da je jelo dobilo ime po tome što je meso seče na 65 komada pre kuvanja.

Ali prava priča iza imena ovog ukusnog indijskog jela može da vas iznenadi. Ispostavilo se da je Piletina 65 prvi put pripremljena 1965. godine u hotelu Buhari u Čenaju, Indija. Tako da sledeći put kada budete uživali u tanjiru piletine 65, možete impresionirati svoje prijatelje ovim zabavnim za pripremu i ukusnim jelom.

Sastojci:

• ¼ kg komadi piletine bez kostiju

• 1 ½ kašike jogurta

• 2 kašike kukuruznog ili pirinčanog brašna

• 1 jaje (opciono, umesto jogurta)

• ½ kašike paste od đumbira i belog luka

• ½ kašike crvenog čilija u prahu

• ½ kašike sveže mlevene paprike

• ½ kašičice kurkume u ​​prahu

• 1 veza lista svežeg karija

• soli po ukusu

• ulje – po potrebi za duboko prženje

• ½ kašičice kumina

• ½ kašičice seckanog belog luka

• 1 kašika šećera

• 2 čena paste belog luka

Priprema

Cookingfrog.com

1. Uzmite veliku činiju i dobro izmešajte sastojke (jogurt, pasta od đumbira, kurkuma u ​​prahu, paprika u prahu i listovi karija), proverite da li je slano i po potrebi dodajte još.

2. U smesu dodati piletinu iseckanu na kockice, bez kostiju. Meso dobro izmešati tako da ga svi začini dobro prekriju. Ostaviti da se piletina natapa u ovoj smesi sat vremena. Ako imate dovoljno vremena, posudu možete pokriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći, jer će komadići piletine postati veoma mekani u ovom procesu.

3. Nakon što izvadite komade piletine iz frižidera možete primetiti da se sadržaj malo osušio. U smesu dodajte pirinčano ili kukuruzno brašno i dodajte malo vode da se sadržaj dobro promeša.

4. Sada možete da zagrejete ulje u tiganju. Kada se ulje dovoljno zagreje, ubacite jednu po jednu marinirane pileće kocke u ulje i lagano pržite. Na srednje jakoj vatri pržite komade dok ne postanu zlatno braon boje.

5. Stavite pržene pileće kockice na papirni ubrus dok se ulje ne upije.

6. Sada zagrejte plitak tiganj na laganoj vatri. U njega sipajte oko 1 kašiku ulja. Kada se ulje zagreje, u tiganj dodajte kim, seckani beli luk, isečen zeleni čili i listove karija.

7. Kada beli luk malo porumeni, dodajte u tiganj pastu od belog luka, čili prah, so i šećer. Dobro izmešajte sastojke.

8. Pržiti smešu dok ne postane gusta. Ovo je vreme kada treba da dodate pržene komade piletine. Dobro promešajte tiganj da začini lepo prekriju pileće kocke.

9. Nastavite da pržite na laganoj vatri dok komadi piletine ne upiju sokove sastojaka. Za oko dva minuta ćete to primetiti. Odmah isključite vatru, jer dugo prženje piletine može da postane vlažno I izgubi hrskavost.

10. Prebacite komade piletine na tanjir i ukrasite svežim listovima karija i malo sveže mlevene paprike.

11. Ukusna i sočna piletina 65 je sada spremna!

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!