Testeninu je jedna od omiljenijih namirnica širom sveta, ipak mnogi prilikom pripreme prave razne greške. Italijanska kuvarica upozorila je na najčešće.
Pavlaka u „karbonari“
Italijanska kuvarica Andžela Hartnet vlasnica je restorana koji je nagrađen Mišlenovom zvezdicom, pa je otkrila neke od najuobičajenijih grešaka koje ljudi prave prilikom pripreme hrane kod kuće.
Gostujući na podkastu The Dish sa popularnim glumcem Stenlijem Tučijem, voditelj Nik Grimšou upitao je Harnet šta joj posebno smeta kada ljudi pripremaju testeninu kod kuće, prenosi Express.
“Pavlaka u ‘karbonari’ jedna je od stvari koja mi posebno smeta. Tradicionalna italijanska ‘karbonara’ priprema se od jaja i sira. Sastojci se dodaju vrućoj testenini i pomešaju da bi se dobio umak”, objasnila je.
Tip testenine i parmezana
Druga stvar koju Harnet navodi kao grešku jeste korišćenje špageta sa bolonjeze sosom, pojašnjavajući da se na severu Italije češće koriste taljatele.
U nastavku je istakla i kako je smeta korišćenje prethodno izrendanog parmezana i prethodno kuvane testenine.
“Sećam se koliko mi je zasmetalo kada sam bila na fakultetu pa je neko koristio prethodno narendan parmezan. To mi je zasmetalo kao i korišćenje prethodno kuvane testenine koja se naknadno osveži u hladnoj vodi,” rekla je, a prenosi N1 Zagreb.
Pogledajte još:
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare