Italijanska kuvarica otkrila: Greške koje najčešće pravimo kada kuvamo testeninu kod kuće

author
N1 Zagreb
29. sep. 2024. 18:17
italijanska_kuvarica_otkrila_greske_koje_pravimo_kod_pravljenja_testenine1
Shutterstock/SerPhoto - JEAN AYISSI / AFP / Profimedia | Shutterstock/SerPhoto - JEAN AYISSI / AFP / Profimedia

Testeninu je jedna od omiljenijih namirnica širom sveta, ipak mnogi prilikom pripreme prave razne greške. Italijanska kuvarica upozorila je na najčešće.



Pavlaka u "karbonari"


Italijanska kuvarica Andžela Hartnet vlasnica je restorana koji je nagrađen Mišlenovom zvezdicom, pa je otkrila neke od najuobičajenijih grešaka koje ljudi prave prilikom pripreme hrane kod kuće.
Gostujući na podkastu The Dish sa popularnim glumcem Stenlijem Tučijem, voditelj Nik Grimšou upitao je Harnet šta joj posebno smeta kada ljudi pripremaju testeninu kod kuće, prenosi Express.

“Pavlaka u 'karbonari' jedna je od stvari koja mi posebno smeta. Tradicionalna italijanska 'karbonara' priprema se od jaja i sira. Sastojci se dodaju vrućoj testenini i pomešaju da bi se dobio umak”, objasnila je.





@stanley.tucciSo fast, so good! I joined @nicholasgrimshaw and @angelacooking on Dish from @waitrose. Listen now wherever you get your podcasts.♬ original sound - Stanley Tucci









Tip testenine i parmezana


Druga stvar koju Harnet navodi kao grešku jeste korišćenje špageta sa bolonjeze sosom, pojašnjavajući da se na severu Italije češće koriste taljatele.
U nastavku je istakla i kako je smeta korišćenje prethodno izrendanog parmezana i prethodno kuvane testenine.

“Sećam se koliko mi je zasmetalo kada sam bila na fakultetu pa je neko koristio prethodno narendan parmezan. To mi je zasmetalo kao i korišćenje prethodno kuvane testenine koja se naknadno osveži u hladnoj vodi,” rekla je, a prenosi N1 Zagreb.



Pogledajte još:



Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama