
Veoma ukusni italijanski keksići uz čaj ili kafu.
Sastojci:
– 1/2 limuna
– 1/2 pomorandže
– 3 jaja
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 450 g mekog brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 250 g badema
Priprema:
Limun i pomorandžu dobro oprati, izrendati koricu i iscediti sok.
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne postanu penasta, pa narendanu koricu i sok dodati i umešati u penu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.
Brašno i prašak za pecivo izmešati i polako umešati u mešavinu od jaja. Zatim umesiti meko testo i dodati bademe.
Od testa napraviti valjke prečnika oko tri centimetra i malo ih spljoštiti, valjke poređati na pleh i peći oko pola sata, dok ne postanu zlatno braonkaste boje.
Valjke izvaditi iz rerne i seći na komade debljine jedan centimetar, pa ih ponovo staviti u pleh, vratiti u rernu i peći još 10 minuta, dok ne postanu hrskavi.
Keksiće izvaditi i ostaviti da se ohlade.
Prijatno!
Komentari (3)
Vidi sve komentare