Jednostavan recept za čorbu od brokolija

Cooking 25. feb 202407:26 1 komentar
Shutterstock/Oksana Shufrych

Čorbu možete da jedete i toplu i hladnu, jednako je dobrog ukusa.

Sastojci:

– 400 g brokolija

– 1 glavica crnog luka ili praziluk

– 1 čen belog luka

– 2 šargarepe

– 1 kašičica peršuna

– maslinovo ulje

– voda

– biber

– so

Priprema:

Iseckati crni luk ili praziluk i dinstati ga na ulju. Dodati beli luk i šargarepu.

U isto vreme brokoli podeliti na cvetove, a zadebljani deo iseckati. Stavite ga u šerpu i sipajte vodu  toliko da ga prekrije, pa ostaviti da kuva.

Kada voda sa brokolijem prokuva u nju dodajte izdinstani luk i šargarepu. Posolite, pobiberite, stavite peršun, prenosi Coolinarika recept autora JediUciVoli.

Ostaviti sve da se kuva, dok brokoli ne omekša, zatim šerpu sklonite sa šporeta.

Odvojite malo vode iz šerpe, a ostatak izmiksajte u blenderu, dok ne dobijete kašu, a onda dodajte vodu onoliko koliko je potrebno.

Čorbu poslužite uz pavlaku i prepržene kockice hleba.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare