Kajgana može da bude još kremastija ako dodate jedan sastojak

Cooking 25. sep 202406:55 5 komentara
Kajgana može da bude još kremastija ako dodate jedan sastojak
Shutterstock/Amarita

Kajgana je jedno od najbržih rešenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mleka, soli i bibera kojima ćete je začiniti, možete da joj dodate neke začine i namirnice koje je čine kremastijom.

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rešenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo da razbijete nekoliko jaja i umutite ih žicom dok ne dobijete penastu smesu, pa  potom da ih ispečete na laganoj vatri.

Možete da je napravite samo od jaja sa malo soli i bibera, ili dodate začine poput vlašca, ili bosiljka. Za kremastiju teksturu dodajte kašičiću kiselog mleka, ili neke vrste ribanog sira, donosi britanski Express.

Najbolja kajgana je kremasta, nežna i sjajnog ukusa poslužena sa tostom sa maslacem i hrskavom slaninom.

Ipak, ako ste pravi gurman, vreme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani kašičicu majoneza. To će da je učini izuzetno kremastom i dodaće joj bogatstvo ukusa.

Evo recepta:

Sastojci:

Jedna kašika kvalitetnog majoneza

Dva-tri jajeta

Veoma malo mleka

So i biber po želji

Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja

Priprema:

Umutite jaja sa malo mleka u posudi. Zagrejt tiganj na srednjoj temperaturi pre nego što dodate maslac. Kada ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.

Sipajte umućena jaja u tiganj i počnite da mešate lopaticom, da se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja ne zgusnu, pa prije nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.

Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu, piše 24sata.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare