Kajgana je jedno od najbržih rešenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mleka, soli i bibera kojima ćete je začiniti, možete da joj dodate neke začine i namirnice koje je čine kremastijom.
Kajgana je jedno od najjednostavnijih rešenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo da razbijete nekoliko jaja i umutite ih žicom dok ne dobijete penastu smesu, pa potom da ih ispečete na laganoj vatri.
Možete da je napravite samo od jaja sa malo soli i bibera, ili dodate začine poput vlašca, ili bosiljka. Za kremastiju teksturu dodajte kašičiću kiselog mleka, ili neke vrste ribanog sira, donosi britanski Express.
Najbolja kajgana je kremasta, nežna i sjajnog ukusa poslužena sa tostom sa maslacem i hrskavom slaninom.
Ipak, ako ste pravi gurman, vreme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani kašičicu majoneza. To će da je učini izuzetno kremastom i dodaće joj bogatstvo ukusa.
Evo recepta:
Sastojci:
Jedna kašika kvalitetnog majoneza
Dva-tri jajeta
Veoma malo mleka
So i biber po želji
Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja
Priprema:
Umutite jaja sa malo mleka u posudi. Zagrejt tiganj na srednjoj temperaturi pre nego što dodate maslac. Kada ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.
Sipajte umućena jaja u tiganj i počnite da mešate lopaticom, da se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja ne zgusnu, pa prije nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.
Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu, piše 24sata.hr.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare