
Poslastica za ljubitelje kikirikija.
Sastojci:
– 200 g maslaca
– 50 g šećera, može i manje
– 50 g smeđeg šečera
– malo soli
– 230 g brašna
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– 1/2 kašičice sode bikarbone
I još…
– 50 g šećera
– 3 ravne kašike kakaa
– 1/3 kašičice mlevenog kardamona
– 150 g prženog i slanog kikirikija
Priprema:
Izmiksajte maslac sa obe vrste šećera i soli.
Dodajte brašno sa mešavinom praška za pecivo i sode bikarbone.
Posebno izmešajte šećer sa kakaom i kardamonom,pa umešajte i to u smesu.
Na kraju dodajte seckani kikiriki, pa zamesite testo.
Rukama pravite male kuglice, pa ih stavite između dlanova i lagano pritisnite.
Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, ostavite razmak između njih.
Pecite na 180 stepeni između 10 i 15 minuta.
Kada se ohlade stavite ih u kutiju za keks.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare