
Bela čorba je savršeno jelo za leto, jer osvežava, a u sebi sadrži samo dobre sastojke.
Sastojci:
- 1 pileće belo meso (oko 300g)
- 2 šargarepe
- 1 paškanat (ili koren peršuna)
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 jaje
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 l vode (ili pilećeg bujona)
- so i biber po ukusu
- malo limunovog soka
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Priprema povrća i mesa: Operite i oljuštite povrće. Šargarepu, paškanat i krompir isecite na kockice.
Pileće belo meso isecite na manje komade. Luk oljuštite i ostavite ceo.
Kuvanje mesa i povrća: U lonac stavite ulje i lagano propržite šargarepu, paškanat i luk. Dodajte pileće meso i nastavite sa prženjem dok meso ne pobeli sa svih strana.Zatim dodajte vodu ili pileći bujon, smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta dok povrće i meso ne omekšaju.
Zgušnjavanje čorbe: U manjoj šerpi na malo ulja propržite brašno dok ne postane zlatno. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite da ne bude grudvica. U mešavinu brašna i pavlake dodajte jaje i dobro izmešajte.
Završavanje čorbe: U šerpu sa mesom i povrćem dodajte mešavinu pavlake, brašna i jajeta uz stalno mešanje. Kuvajte još 10-ak minuta na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Dodajte so, biber i limunov sok po ukusu.Dekoracija i serviranje: Na kraju dodajte seckani svež peršun. Poslužite toplu.
Vreme kuvanja - ukupno vreme pripreme i kuvanja: od 50 do 60 minuta.
Čuvanje čorbe u frižideru:
Bela čorba se može čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do tri dana. Pre serviranja, čorbu lagano zagrejte na šporetu, dodajući malo vode ili bujona ako je previše zgusnuta, piše City Magazine.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas