Kiflice sa bademima i kandiranim voćem

author
Coolinarika
27. jan. 2022. 18:53
Hero section image
kiflice, badem, kandorano voće
Shutterstock | Shutterstock

Zanimljiva kombinacija sastojaka koju vredi probati.

Sastojci:

Testo:

- 300 g brašna

- 1 vanilin šećer

- 150 g hladnog maslaca narezanog na listiće

- 130 g kisele pavlake

Nadev:

- 150 g pečenih mlevenih badema

- 30 g kandiranog voća (na primer limuna, korice)

- 1 kašičica ruma

- po 1 prstohvat mlevenog cimeta, klinčića i kardamona

- 150 g džema od kajsija

I još...

- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Od brašna, vanilin šećera i maslaca prstima napraviti mrvičasto testo.

Dodati kiselu pavlaku i zamesiti glatko testo. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na 30 minuta.

Dok testo odmara, pomešati sve sastojke za nadev i podelite na 24 jednaka dela.

Testo podeliti na dva dela. Svaki razvaljati u krug , pa podeliti na 12 trouglova.

Na širi kraj trougla staviti nadev i urolati. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Kiflice peći 25 minuta na 180 stepeni.

Ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama