Kiflice sa makom

author
Coolinarika
31. jan. 2022. 18:25
Hero section image
kiflice, badem, kandorano voće
Shutterstock | Shutterstock

Kiflice u kojima će uživati svi ljubitelji maka.

Sastojci:

Testo:

- 480 g brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 60 g šećera

- 200 ml mleka

- malo soli

- 40 g maslaca

- 1 belance

Punjenje:

- 200 g mlevenog maka

- 130 ml mleka

- 60 g šećera

I još...

- 1 zumance, malo mleka, za premazivanje

- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Testo:  Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima. Mleko zagrejati zajedno sa maslacem da bude mlako, pa dodati brašno smesi kao i belance, pa fino umesiti testo.

Ostaviti 30 minuta da miruje.

Dok testo miruje pripremiti mak smesu: Mleko zagrejati zajedno sa šećerom, dodati mak i dobro izmešati.

Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Testo podeliti na dva dela. Jedan deo razviti u veći krug pola centimetra debljine.

Seći na trouglove i staviti punjenje na svaki širi deo. Zavijati kiflice i  stavljati ih na pleh.  Isto uraditi i sa drugim delom testa.

Premazati svaku kiflicu mešavinom žumanceta i mleka i peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

Gotove kiflice posuti šećerom u prahu.

Pijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama