Kiflice sa slaninom

author
Coolinarika
20. dec. 2022. 08:38
Semenke, pecivo, kifle
Shutterstock | Shutterstock

Kiflice koje ćete često praviti.

Testo:

- 1 jaje

- 200 ml tople vode

- 200 ml mleka

- 25 gr maslaca

- 1 kvasac

- 2 kašičice soli

- 1 kašičica šećera

- 750 g brašna

- 1 glavica crnog luka

- 1 veza peršuna

Nadev:

- 350 g mesnate slanine

I još...

- 1 žumance

- 1 kašičica pavlake

- semenke kima, susama, lana …

Priprema:

Luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja i ostavite po strani da se ohladi. Peršun operite i sitno iseckajte.

Od kvasca, mleka, vode i ostalih sastojaka zamesite testo. U testo dodati  pripremljeni peršun i luk, pa ostaviti da naraste.

Testo podeliti na tri dela, svaki deo razvaljati u krug i iseci na osam trouglova. Na svaki trougao staviti tanko iseckanu slaninu i zarolati.

Kiflice premazati umućenim žumancetom sa malo pavlake i posuti kimom, lanom, susamom...

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu boju.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama