
Kiflice koje ćete često praviti.
Testo:
- 1 jaje
- 200 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 25 gr maslaca
- 1 kvasac
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 750 g brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza peršuna
Nadev:
- 350 g mesnate slanine
I još...
- 1 žumance
- 1 kašičica pavlake
- semenke kima, susama, lana …
Priprema:
Luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja i ostavite po strani da se ohladi. Peršun operite i sitno iseckajte.
Od kvasca, mleka, vode i ostalih sastojaka zamesite testo. U testo dodati pripremljeni peršun i luk, pa ostaviti da naraste.
Testo podeliti na tri dela, svaki deo razvaljati u krug i iseci na osam trouglova. Na svaki trougao staviti tanko iseckanu slaninu i zarolati.
Kiflice premazati umućenim žumancetom sa malo pavlake i posuti kimom, lanom, susamom...
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare