Kiš od praziluka

author
Coolinarika
17. jan. 2023. 07:31
Pita, kiš, praziluk
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavan za pripremu i veoma ukusan kiš od povrća.

Sastojci:

Testo:

- 250 g brašna

- 120 g maslaca

- 1 jaje

- morska so

- 1 kašičica kisele pavlake

Nadev:
- 500 g praziluka

- 2 jaja

- 200 ml pavlake za kuvanje

- morska so

- 1/4 kašičice bibera

- 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U brašno dodajte maslac isečen na listiće, pa dlanovima povežite brašno i maslac. Nakon toga dodajte razmućeno jaje, pavlaku i malo soli, pa testo brzo izradite.

Oblikujte ga u hlepčić i stavite u frižider na sat vremena.

Praziluk očistite, dobro operite i razrežite po dužini i kratko prokuvajte u kipućoj slanoj vodi.

Zatim ga ocedite, sitno isecite, a deo praziluka isecite na štapiće koji će vam poslužiti za ukrašavanje.

Ohlađeno testo razvaljajte i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Pažljivo testom obložite i ivice posude. Testo izbodite viljuškom i ostavite ga neka miruje 30 minuta.

Jaja, pavlaku, so, biber i suvi biljni začin pomešajte. Po testu rasporedite praziluk i prelijte smesom od jaja.

Ukrasite po površini štapićima praziluk i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 35 do 40 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama