
Jednostavan za pripremu i veoma ukusan kiš od povrća.
Sastojci:
Testo:
- 250 g brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- morska so
- 1 kašičica kisele pavlake
Nadev:
- 500 g praziluka
- 2 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- morska so
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U brašno dodajte maslac isečen na listiće, pa dlanovima povežite brašno i maslac. Nakon toga dodajte razmućeno jaje, pavlaku i malo soli, pa testo brzo izradite.
Oblikujte ga u hlepčić i stavite u frižider na sat vremena.
Praziluk očistite, dobro operite i razrežite po dužini i kratko prokuvajte u kipućoj slanoj vodi.
Zatim ga ocedite, sitno isecite, a deo praziluka isecite na štapiće koji će vam poslužiti za ukrašavanje.
Ohlađeno testo razvaljajte i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Pažljivo testom obložite i ivice posude. Testo izbodite viljuškom i ostavite ga neka miruje 30 minuta.
Jaja, pavlaku, so, biber i suvi biljni začin pomešajte. Po testu rasporedite praziluk i prelijte smesom od jaja.
Ukrasite po površini štapićima praziluk i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 35 do 40 minuta.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare