Knedle sa višnjama

Cooking 16. avg 202219:44 1 komentar
Shutterstock

Malo drugačije i veoma ukusne knedle.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 3 jaja

– 100 g brašna

– 100 g prezli

– 500 g mladog sira

– malo soli i malo šećera

Punjenje:

– oko 300 g očišćenih višanja

– šećer i cimet

Priprema:

Fil:

Pomešajte višnje sa šećerom i cimetom, količinom po ukusu, pa pre nego što počnete da punite knedle ocedite sok.

Umutite jaja, pa im dodajte brašno, prezle, izmrvljen sir, na vrh noža soli i kašičicu šećera, zatim sve sjediniti.

Odvajajte komade veličine po želji i vlažnim rukama rastanjite na dlanu, stavite fil i oblikujte knedle.

Kuvajte ih u kipućoj vodi, oko 10 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

Količinu fila odredite sami, uglavnom se stavlja po par višanja u jednu knedlu.

Gotove knedle uvaljati u propržene prezle, a zatim u šećer.

Prijatno!