
Poslastica uz kafu, čaj i dobro društvo.
Sastojci:
– 4 jaja
– 500 g šećera
– 360 g brašna
– 270 ml ulja
– 270 ml mineralne vode
– 200 g mlevenog rogača
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica cimeta
I još…
– 200 g čokolade za jelo i kuvanje
– maslac za premazivanje kalupa
– brašno za posipavanje kalupa
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom postupno dodavajući šećer, a zatim mešajući ručno dodajte jedno po jedno žumance.
Umešajte mineralnu vodu i ulje i dobro izmešajte ručno. U drugoj posudi izmešajte brašno, rogač, cimet i prašak za pecivo.
Pomešajte sve sastojke, pa sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
Čokoladu otopite i premažite preko kolača ili ga jednostavno pospite šećerom u prahu.
Ohladite i poslužite.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare