Koliko se jaja dodaje u smesu za palačinke? Ovo je idealna količina

Cooking 17. maj 202409:21 21 komentara
palačinke, smesa, jaja
inewsfoto/Shutterstock

Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, da će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja.

Palačinke uopšte nije teško pripremiti – potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno veština prevrtanja u tiganju. To je ono što većina ljudi misli.

Ne, nije sve tako jednostavno, i neretko se dogodi da smesa za palačinke nije dobra i jednostavno ne uspe.

Osim toga, jedan od najčešćih problema je taj što palačinke ne ispadnu mekane.

Ali koja je poenta i kako napraviti savršeno testo za palačinke?

Najvažnije je voditi računa o količini i kvaliteti pojedinih sastojaka, kao što su, na primer, jaja, piše Krstarica.

Koliko jaja treba dodati u testo?

Oni koji su početnici u kuvanju uglavnom misle da će smesa biti bolja što je više jaja u smesi. Međutim, to će zapravo samo da pokvari ukus i palačinke na kraju mogu da budu gumene.

Dakle, ako u 500 ml mleka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

I sada se verovatno pitate kako znati koliko jaja treba da stavite? Na svakih 500 ml mleka stavite dva jaja i to je idealna količina.

Ova mer će osigurati pripremu najboljih palačinki.

Na šta još treba obratiti pažnju?

Ako želite mekane i ukusne palačinke, svakako pripazite koliko brašna dodajete u smesu. Na primer, ako koristite dva jaja i pola litra mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a idealno bi bilo da učinite nekoliko puta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare