Krambl od šljiva

author
Coolinarika
10. jul. 2022. 20:50
Hero section image
krambl (1)
Shutterstock | Shutterstock

Fini mirisni krambl sa kardamomom.

Sastojci:

Mrvice:

- 200 g brašna

- 100 g zobenih pahuljica

- 100 g šećera

- 1 kašičica cimeta

- korica od limuna ili narandže

- prstohvat soli

- 100 g maslaca

Za šljive:

- 1 kg zrelih šljiva

- 5 kašika šećera (ili manje po želji ko kako voli)

- 2 kašike gustina

- 1 kašičica kardamoma

Priprema:

Šljive očistiti od koštica, prepoloviti i poslagati u posudu u kojoj će se peći (malo dublju), šećer pomešati sa gustinom i posuti preko šljiva i posuti kardamomom u prahu.

Brašno, šećer, cimet, zobene pahuljice, koricu od limuna ili narandže staviti u posudu, dodati maslac i sve lagano rukom istrljati da se naprave mrvice, kad je gotovo posuti šljive da se sve prekrije i da nema rupica (ako se dobro ne pokrije onda sok iscuri) i peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok korica dobije lepu rumenu boju.

Kad je gotov po želji dodati sladoled i uživati u mirisnom kramblu.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama