Fini mirisni krambl sa kardamomom.
Sastojci:
Mrvice:
- 200 g brašna
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- korica od limuna ili narandže
- prstohvat soli
- 100 g maslaca
Za šljive:
- 1 kg zrelih šljiva
- 5 kašika šećera (ili manje po želji ko kako voli)
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica kardamoma
Priprema:
Šljive očistiti od koštica, prepoloviti i poslagati u posudu u kojoj će se peći (malo dublju), šećer pomešati sa gustinom i posuti preko šljiva i posuti kardamomom u prahu.
Brašno, šećer, cimet, zobene pahuljice, koricu od limuna ili narandže staviti u posudu, dodati maslac i sve lagano rukom istrljati da se naprave mrvice, kad je gotovo posuti šljive da se sve prekrije i da nema rupica (ako se dobro ne pokrije onda sok iscuri) i peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok korica dobije lepu rumenu boju.
Kad je gotov po želji dodati sladoled i uživati u mirisnom kramblu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas