Povrtna krem supa sa knedlama koju ćete često praviti.
Sastojci:
– 100 g graška
– 300 g celera
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 krompir
– 2 kocke povrtne supe
Knedle od griza:
– 1 jaje
– 1 kašika maslaca
– griz
Priprema:
U šerpu sa otprilike jedan litar hladne vode stavite grašak, celer i krompir isečen na komadiće.
Očistite luk, i popržite celu glavicu u suvom tiganju, da zamiriše i dobije svetlo smeđu boju. Zatim je dodajte u šerpu sa povrćem.
Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Zatim izvadite povrće i propasirajte ga.
U vodu dodajte kocke za supu i po potrebi dodajte još začina po želji so, biber, peršun.
Pripremite knedle.
Mešajte omekšali maslac, dodajte jaje i toliko griza da dobijete mekšu smesu, ali da se ne raspada pri kuvanju. Isprobajte jednu, ako se raspadne, dodajte još griza.
Kuvajte ih u supi. Kad isplivaju na površinu i skoro su kuvane, dodajte ispasirano povrće, kuvajte još kratko uz konstantno mešanje.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare