
Fantastična krem supa sa đumbirom.
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 1 manji crveni luk
- koren svežeg đumbira (7 centimetara dug)
- 1 l supe od povrća
- 100 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
- malo maslinovog ulja
- malo muskatnog oraha
- so, biber
- 100 ml kisele pavlake
- malo peršuna
Priprema:
U šerpu stavite malo maslinovog ulja, grubo sečen luk i grubo sečen đumbir, pa dinstati dok luk ne postane staklast.
Dodati seckanu šargarepu, supu, sok od pomorandže i pojačati temperaturu da brže provri, a onda smanjiti i na umerenoj temperaturi poklopljeno kuvati dok šargarepa ne omekša (oko 45 minuta).
Izvaditi đumbir i u blenderu umutiti povrće, pa vratiti u šerpu.
Posoliti, pobiberiti, dodati malo muskatnog oraha i ako je gusto još malo tečnosti.
Posle minut-dva skloniti sa šporeta.
Može se jesti i topla i hladna. U svakom slučaju pred služenje ukrasiti kiselom pavlakom i peršunom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare