
Napravite krem za krofne i napunite ih kako to rade profesionalni poslastičari.
Sastojci:
Krem:
– 300 ml mleka
– 75 g šećera
– 35 g brašna ili gustina
– prstohvat soli
– 4 žumanca
– 1 kašičica vanile, može i mahuna
– 50 g maslaca, iseckanog na kockice
Priprema:
U šerpicu sipati 200 ml mleka, šećer i vanilu i pustiti da provri.
Umutiti žumanca sa prstohvatom soli, dodati brašno i sjediniti u gustu glatku masu.
Kad mleko provri, sipati ga polako u masu od žumanca i stalno mutite i tako raditi dok ne potrošite svo mleko.
Vratiti nazad u šerpicu i staviti na ringlu da se kuva, na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne uz stalno mešanje žicom.
Ostaviti na stranu da se prohladi, povremeno promešajte da se ne stvori korica.
U mlaku kremu dodati maslac, koji ste isekli na kockice i mešanjem ga sediniti sa kremom.
Sipati tako pripremljenu kremu u manju posudu, pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Punjenje:
Špric sa tanjim i dužim nastavkom za dekorisanje torti, napuniti kremom i u sredinu sa strane krofne ubosti i istisnuti kremu onoliko koliko volite. Pazite da imate dovoljno za sve krofne.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare