Kriška jedne voćke rešava sve: Kako da vam jaja ne naprsnu dok se kuvaju

Cooking 09. dec 202406:55 3 komentara
Kriška jedne voćke rešava sve: Kako da vam jaja ne naprsnu dok se kuvaju
EnvatoElements/wolfhound9111

Za svaki problem postoji rešenje – rekli bi mnogi. I zaista, barem kada je reč o kuvanim jajima, a posebno uz ovaj fantastičan trik koji će da vam olakša život.

Jaja su nezamenjiv deo naše ishrane, ali ljuštenje kuvanih jaja često zna da bude neprijatno. Mnogi se oslanjaju na različite tehnike, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih uključuje upotrebu limuna, piše Zadovoljna.rs.

Kada su jaja najpogodnija za kuvanje

Stručnjaci naglašavaju da su jaja stara između sedam i deset dana najpogodnija za kuvanje. Kod takvih jaja između ljuske i sadržaja se stvara vazdušni sloj koji olakšava ljuštenje. Međutim, ukoliko imate samo sveža jaja, uz dodatak limuna možete postići sličan rezultat.

Jednostavan trik s limunom

Kada pripremate kuvana jaja, jednostavno dodajte krišku limuna u šerpu s vodom, preporučuje portal N1. Limunov sok sprečava pucanje jaja tokom kuvanja i olakšava skidanje ljuske. Kiselina iz limuna omekšava ljusku jaja, pa ćete je nakon kuvanja lako ukloniti.

Da li je sveže mleko zdravije od pasterizovanog – srpske nutricionistkinje daju odgovor

Sledeći put kada budete kuvali jaja, dodajte limun i uverite se u razliku. Ne samo da ćete uštedeti vreme i živce, već ćete osigurati da jaja ostanu cela.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare