Krmenadle u sosu

Cooking 23. jan 202113:00 1 komentar
Shutterstock

Meso u sosu, ukusno i jednostavno jelo.

Sastojci:

– 5 većih krmenadli

– 1 glavica crnog luka

– 5 čenova belog luka

– 1 goveđa kocka za supu

– 1/2 l vrele vode

– 1 dl belog vina

– so, biber

– lovorov list

– brašno za paniranje

– ulje

Priprema:

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istanjiti malo tučkom za mesom, posoliti i pobiberiti.

Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju.

Kada se isprže slagati ih u nauljenu vatrostalnu posud.

Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listova.

Na istom ulju na kome su se pržile krmenadle, propržiti iseckan crni luk.

Zatim dodati sitno iseckan beli luk i četiri kašike brašna.

U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brašno u tiganju, jos malo mešati da se zgusne i malo posoliti.

Preliti krmenadle sosom iz tiganja, pa ih poprskati vinom.

Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim peći jos deset minuta otkriveno.

Prijatno!