
Meso u sosu, ukusno i jednostavno jelo.
Sastojci:
– 5 većih krmenadli
– 1 glavica crnog luka
– 5 čenova belog luka
– 1 goveđa kocka za supu
– 1/2 l vrele vode
– 1 dl belog vina
– so, biber
– lovorov list
– brašno za paniranje
– ulje
Priprema:
Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istanjiti malo tučkom za mesom, posoliti i pobiberiti.
Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju.
Kada se isprže slagati ih u nauljenu vatrostalnu posud.
Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listova.
Na istom ulju na kome su se pržile krmenadle, propržiti iseckan crni luk.
Zatim dodati sitno iseckan beli luk i četiri kašike brašna.
U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brašno u tiganju, jos malo mešati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, pa ih poprskati vinom.
Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim peći jos deset minuta otkriveno.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare