Krompir sa lukom iz rerne

Cooking 19. jan 202213:26 1 komentar
Shutterstock

Jednostavno jelo zapečeno u rerni.

Sastojci:

– 800 g očišćenog krompira

– 200 g očišćenog luka

– malo suvog biljnog začina

– 2 kašike ulja

– 150 – 200 g svežeg sira

– 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Krompire isecite na kolutove debljine oko pola centimetra, luk očistite i takođe isecite na kolutove.

Povrće pospite suvim biljnim začinom i promešajte.

U nauljenu vatrostalnu posudu i složite krompir sa lukom, pokrijte papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Sveži sir dobro pomešajte sa pavlakom i po želji dodajte prstohvat soli.

Krompir pred kraj pečenja izvadite iz rerne, po njemu rasporedite sir sa pavlakom i vratite u rernu nepokriveno  da se zapeče, oko 15 minuta.

Poslužite uz salatu po izboru.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare