Jednostavno jelo zapečeno u rerni.
Sastojci:
– 800 g očišćenog krompira
– 200 g očišćenog luka
– malo suvog biljnog začina
– 2 kašike ulja
– 150 – 200 g svežeg sira
– 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Krompire isecite na kolutove debljine oko pola centimetra, luk očistite i takođe isecite na kolutove.
Povrće pospite suvim biljnim začinom i promešajte.
U nauljenu vatrostalnu posudu i složite krompir sa lukom, pokrijte papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Sveži sir dobro pomešajte sa pavlakom i po želji dodajte prstohvat soli.
Krompir pred kraj pečenja izvadite iz rerne, po njemu rasporedite sir sa pavlakom i vratite u rernu nepokriveno da se zapeče, oko 15 minuta.
Poslužite uz salatu po izboru.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare