Mafini sa čokoladom i lešnicima

author
Coolinarika
05. feb. 2022. 19:39
Hero section image
Lešnik, mafini
Shutterstock | Shutterstock

Fantastična poslastica koja se brzo priprema.

Sastojci:

- 150 g šećera

- 250 g brašna

- kesica praška za pecivo

- prstohvat soli

- 150 ml mleka

- 100 g maslaca

- 2 jaja

- 2 vanilin šećera

- 2 kesice čokoladnih mrvica

- 2 šake grubo mlevenih lešnika

Priprema:

Za mafine je najbitnije da se mokri i suvi sastojci spajaju odvojeno, da se sve meša tek toliko da se lepo sjedini i da se uvek stavljaju mokri sastojci u suve.

Pomešati šećer, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.

Maslac otopiti i ohladiti, a jaja viljuškom umutiti.

U drugu činiju pomešati mleko, otopljeni i ohladjeni maslac i umućena jaja.

Dodati mokre sastojke u suve i promešati varjačom sve da se lepo sjedini.

Dodati čokoladne mrvice i krupno mlevene lešnike. Deo lešnika sačuvati za posipanje pred pečenje.

U kalupe za mafine staviti korpice i puniti 2/3, da bi ostalo mesta da mafini narastu. Posuti lešnicima.

Peći od 15 do 20 minuta, zavisno od rerne.

Gotovi su kada čačkalicu ubodete u testo, a ona izadje čista.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama