Mafini sa limunom i bademima

author
Coolinarika
16. jan. 2023. 19:57
Limun, mafini
Shutterstock | Shutterstock

Poslastica koja brzo nestaje sa tanjira.

Sastojci:

- 150 g maslaca

- 120 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 2 jaja

- 50 ml limunovog soka

- 260 g brašna

- 2 kašičice praška za pecivo

- 2 kašike mlevenih badema

Preliv:

- 150 g šećera u prahu

- 2 kašike soka po želji

Priprema:

Pripremiti 12 kalupa za mafine.

Maslac i šećer kremasto umutiti dok se sav šećer ne istopi.

Zatim dodavati jedno po jedno jaje, sok pd limuna i brašno pomešano sa praškom za pecivom, bademima i vanil šećerom.

Mešati toliko da se sve dobro sjedini.

Napuniti kalupe smesom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Pustiti ih da se ohlade, pa preliti svaki jednom kašičicom preliva od dobro umućenog šećera i soka po želji.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama