
Mediteranski krompir možete služiti kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
– 4 krompira
– morska so, biber
– grančica svežeg ruzmarina
– grančica svežeg timijana
– 4 listića sveže žalfije
– 2 čena belog luka
– 50 g maslaca
– 3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Operite i oljuštite krompir.
Zatim ga presecite na pola i stavite da se kuva. Neka se krčka oko pet minuta u kipućoj vodi.
U međuvremenu u posudu gde ćete peći krumpire dodajte maslinovo ulja, maslac i malo izgnječen beli luka, kao i začine.
Ocedite krompire nakon kuvanja, posolite i pobiberite. Stavite ih u pripremljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Nakon 30 minuta pečenja okrenite krompire na drugu stranu da dobiju lepu boju.
Po završetku pečenja izvadite ih i servirajte uz meso ribu ili salatu, po želji.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare