Mediteranski krompir

Shutterstock

Mediteranski krompir možete služiti kao prilog ili kao glavno jelo.

Sastojci:

– 4 krompira

– morska so, biber

– grančica svežeg ruzmarina

– grančica svežeg timijana

– 4 listića sveže žalfije

– 2 čena belog luka

– 50 g maslaca

– 3 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Operite i oljuštite krompir.

Zatim ga presecite na pola i stavite da se kuva. Neka se krčka oko pet minuta u kipućoj vodi.

U međuvremenu u posudu gde ćete peći krumpire dodajte maslinovo ulja, maslac i malo izgnječen beli luka, kao i začine.

Ocedite krompire nakon kuvanja, posolite i pobiberite. Stavite ih u pripremljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja okrenite krompire na drugu stranu da dobiju lepu boju.

Po završetku pečenja izvadite ih i servirajte uz meso ribu ili salatu, po želji.

Prijatno!