
Aromatičan i veoma ukusan tart.
Sastojci:
Testo:
– 185 g brašna
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 kašičica suvog kvasca
– 1 dl mlake vode
– malo soli
Nadev:
– 2 jaja
– 125 g sira
– 2 dl neutralne pavlake
– 150 gr obarenog i iseckanog spanaća
– 5 g maslaca
– 1 kašika pesto sosa
– masline
– sušeni paradajz
– origano, ruzmarin
– so
Priprema:
Brašno prosejati, pa u njega dodati malo soli i suvi kvasac. Sve izmešati, pa dodtie maslinovo ulje. Umesiti meko testo postepeno dodavajući mlaku vodu.
Testo ostavite da miruje dok se priprema nadev.
Umutiti jaja kao za kajganu. U to dodati izdrobljeni sir, tvrdi ili meki, po želji.
U to dodati neutralnu pavlaku, pa spanać koji ste prethodno obarili i sitno iseckali. Važno je da ga dobro iscedite od viška tečnosti pre nego što ga sjedinite sa masom.
U masu dodati i maslac koji ste iseckali na sitne kockice, pesto i začine. Ukoliko vam sir nije slan, posoliti po ukusu.
Pripremiti okrugli pleh za tart. Dovoljno je da ga samo malo pospete brašnom. Testo rastanjite tanko u krug, tako da bude veći od prečnika pleha.
Staviti testo u tepsiju, tako da vam višak testa ide uz ivice pleha. Bitno je da vam pleh bude skroz prekriven testom, da ne bi nadev cureo, jer će se u protivnom zalepiti za tepsiju.
U pripremljeno testo staviti pripremljeni nadev i preko rasporediti sušeni paradajiz i masline.
Tart peći na najnižem nivou rerne na 180 stepeni oko 40 minuta.
Služiti toplo.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare