Megan Markl pojednostavila pripremu špageta - trik koji menja uobičajeni recept

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl pored svog stila i humanitarnog rada, privlači pažnju i svojim kulinarskim veštinama.
Njen recept za špagete postao je viralan zbog neobičnog, ali izuzetno jednostavnog načina pripreme koji odstupa od tradicionalnog italijanskog kuvanja.
Glavna kontroverza ovog jela leži u metodi „sve u jednom loncu“, piše The Modern Nonna.
Umesto klasičnog načina kuvanja testenine u velikoj količini slane vode koja se kasnije ocedi, Megan stavlja sirovu testeninu direktno u šerpu sa ostalim sastojcima. Sve se preliva ključalom vodom i kuva dok testenina ne bude "al dente", prenosi Net.hr.
Na ovaj način, skrob iz testenine se ne baca sa vodom, već se kombinuje sa maslinovim uljem i sokovima od paradajza, stvarajući prirodno kremasti i bogati sos bez dodavanja pavlake.
Rezultat je ukusno jelo i, što je za mnoge najvažnije, minimalno posuđe za pranje.
Sastojci za dve osobe:
250 gr špageta ili druge dugačke testenine
250 gr čeri paradajza, prepolovljenog
2-3 čena belog luka, tanko isečena
1 kašika maslinovog ulja
Oko 700 ml ključale vode (ili dovoljno da prekrije testeninu)
1/2 kocke povrtne čorbe
Šaka svežeg spanaća
Šaka rukole
30 g rendanog parmezana
So i biber, po ukusu
Priprema:
U široku i duboku šerpu ili lonac stavite prepolovljene čeri paradajze, isečen beli luk, maslinovo ulje i prstohvat soli.
Preko povrća stavite špagete. Nemojte ih lomiti.
Prelijte sve ključalom vodom, vodeći računa da je testenina potpuno prekrivena vodom.
Poklopite i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, ili dok testenina ne bude skuvana "al dente".
Povremeno promešajte da se špagete ne bi zalepile.
Pred kraj kuvanja, kada većina vode ispari i dobijete sos, dodajte zgnječenu kocku povrća i dobro promešajte.
Sklonite šerpu sa ringle i odmah umešajte svež spanać i rukolu. Na kraju dodajte sveže rendani parmezan, ponovo sve promešajte dok se sir ne otopi i sos ne zgusne.
Odmah poslužite.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare