
Neodoljive čak i kada se ohlade.
Sastojci:
– 320 g brašna
– 120 ml mleka
– 1 belance
– 2 kašike šećera
– 1 mala kašičica soli
– 60 g mekog maslaca
– 1 kesica kvasca
– 1 kašičica praška za pecivo
I još…
– 1 žumance, malo mleka
Priprema:
Brašno i sve suve sastojke pomešati. Maslac sa mlekom zagrejati da ne bude prevruće, pa smesi dodati brašno i umesiti testo. Ostaviti da naraste.
Pripremiti pleh obložen sa papirom za pečenje. Testo na malo brašna izručit i razviti u što veći krug, pa seći na manje trouglove i zavijati u kiflice.
Staviti ih na pleh i pustiti da narastaju još 15 minuta. U međuvremenu uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Kiflice premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći dok ne poruemene.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare