
Zanimljivo jelo od povrća, pirinča i mlevenog mesa.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 100 g graška
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 3-5 kašika ulja
- 300 ml tople vode
- suvi biljni začin
- mlevena paprika
- so, biber
- kukuruz, po želji
Priprema:
Ulje zagrejati, pa pržiti oba luka, meso dodati odmah, začniti po ukusu i mešati par minuta da se lepo uprži.
Dodati mlevenu papriku, pa dobro promešati da se i ona malo zaprži.
Zatim dodati pirinač i grašak, sipati više od pola tečnosti, začniti i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, po potrebi dodavati vodu.
Začiniti pred sam kraj i dodati kukuruz, ako želite.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare