Mogu da pokvare ukus – česte greške pri pravljenju punjenih paprika

Cooking 09. jun 202407:15 13 komentara
Shutterstock/Elena Shashkina

Ako niste zadovoljni ukusom punjenih paprika koje ste pripremili, najverovatnije pravite neku od sledećih grešaka.

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprike. Imajte na umu da su za nadev najbolje paprike tankih zidova, poput babura.

Sledeća greška koju mnogi prave je punjenje paprika do vrha. Ako to uradite, smesa će ispasti iz paprike tokom kuvanja, a one će popucati. Iz tog razloga, to nikada ne bi trebalo da radite.

Takođe pazite da ne dodate previše zaprške jer će to pokvariti ukus. Kuvari navode da umesto zaprške možete koristiti i brašno pomešano sa vodom.

Greška je i kupovina pirinča lošeg kvaliteta ili prekuvavanje. Kupite pirinač kratkog zrna. Iako malo ko ovo praktikuje, kuvari napominjuj da nikada ne treba kuvati pirinač pre nego što ga stavite u fil, prenosi Klix.ba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare