Musaka sa mlevenim mesom i karfiolom
Musaka koju vredi probati.
Sastojci:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 glavica karfiola
- 2 šargarepa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 čaše kisele pavlake
- 3 jaja
- peršun, biber, so
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Narendati šargarepe, pa ih popržiti sa crnim i belim lukom.
Dodati mleveno meso, začine i sve zajedno pržiti dok ne dobije lepu boju.
Karfiol oprati i očistiti, pa iseći na sitnije komade.
Nauljiti posudu u kojoj ćete peći musaku, staviti red karfiola, na to mleveno meso sa šargarepom i na vrh preostali karfiol.
Kiselu pavlaku razmutiti sa jajima, dodati so i preliti po mlevenom mesu. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem.
Peći oko 40 minuta.
Prijatno!
Teme
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare