Musaka sa mlevenim mesom i karfiolom

author
Coolinarika
08. mar. 2023. 12:41
musaka
Shutterstock | Shutterstock

Musaka koju vredi probati.

Sastojci:

- 250 g mlevenog mesa

- 1 glavica karfiola

- 2 šargarepa

- 1 glavica luka

- 2 čena belog luka

- 2 čaše kisele pavlake

- 3 jaja

- peršun, biber, so

- 150 g kačkavalja

Priprema:

Narendati šargarepe, pa ih popržiti sa crnim i belim lukom.

Dodati mleveno meso, začine i sve zajedno pržiti dok ne dobije lepu boju.

Karfiol oprati i očistiti, pa iseći na sitnije komade.

Nauljiti posudu u kojoj ćete peći musaku, staviti red karfiola, na to mleveno meso sa šargarepom i na vrh preostali karfiol.

Kiselu pavlaku razmutiti sa jajima, dodati so i preliti po mlevenom mesu. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem.

Peći oko 40 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama