Musaka sa pilećim mesom i dve vrste sira.
Sastojci:
– 1,5 kg krompira
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 veći crni luk
– 3 jaja
– 400 ml jogurta
– 100 g kačkavalja
– 50 g parmezana
– peršun
– so, biber
Priprema:
Piletinu operite i isecite na kockice.
Propržite sitno iseckan crni luk, kada dobije lepu boju, dodajte piletinu, posolite, pobiberit, pa dinstajte oko 10 minuta.
Krompir oljuštite, isecite na kolutove . Prokuvajte ga kratko, par minuta, pa ih izvadite iz vode.
Jaja umutite, umešajte jogurt i malo posolite.
Pleh premažite s malo masnoće.
Prvo dno prekrijte polovinom krompira, pa narendajte preko polovinu kačkavalja.
Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovinom smese od jaja i jogurta i pospite s drugom polovinom kačkavalja.
Zatim, preko toga stavite ostatak krompira, pospite sa rendanom parmezanom i prelijte s ostatkom smese od jaja i jogurta.
Po želji možete posuti i s malo seckanog peršuna.
Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!